lørdag den 30. marts 2013

Uendeligt smukke Kullen

På den anden side af sundet ligger det måske smukkeste naturområde i hele Sydsverige. Det er et højtliggende stykke svensk natur på toppen af klipper og højdedrag lig ud til havet mod Danmark.

Det tager mindre end en time at køre fra færgelejet i Helsingborg op til Kullen og Kullaberg naturreservat og derefter kan der nemt gå en hel dag med at gå på opdagelse i det enestående landskab, der overrasker med alt fra et blåt hav under dramatisk klippefremspring til grønne enge, hede og moseområder, smukke gamle landejendomme samt frodig skov og vilde bær. På Kullen findes alt hvad en naturelsker søger, uanset om du er dig selv eller par, gode venner eller hele familien.

torsdag den 28. marts 2013

Glashotellet der ikke er helt gennemsigtigt

Så du bør gå indenfor, hvis du vil opleve det hele. Det kan lade sig gøre, både som nysgerrigt turist eller på rundvisning.

Glashotellet kalder mange det. Men det rigtige navn er nu Kosta Boda Art Hotel. Begge navne lever nu fint op til indholdet. For der er glas og glaskunst overalt i dette enestående hotel, som naturligvis ligger i den del af Sverige, der går under navner Glasriket.

søndag den 24. marts 2013

Oplev Bjäre-halvøens natur

Når du sidder og spiser et rart måltid med dagens fisk på frokostmenuen og har en uforstyrret udsigt igennem restaurantens store vinduer ud over de blå hav, føler du dig som en heldig kartoffel. To vigtige sanser – den du smager med, og den du ser med, bliver tilfredsstillet på én og samme tid. Nu og da føles det som om, naturen udenfor hiver og trækker i dig efter at blive udforsket. Nå, det herlige måltid skal nydes i et afslappet tempo, og så må det få vente, før vandrestøvlerne betræder de mange stier lige udenfor.