mandag den 10. januar 2011

Lofsdalen – Tre stærke topscorere

Skiterrænet Lofsdalen lige midt i Sverige er super charmerende. Og så kan området prale med adskillige rekorder: Her finder du Sveriges tredje største faldhøjde, verdens længste belyste skibakke og måske Europas bedste børnebakke. Og oven i hatten Sveriges allerdejligste rensdyrsavl fra ægte samerfolk.

Skiliften ”Ekspressen”, som seks-personers stoleliften hedder, tager dig og dine børn sikkert langt op i terrænet. Den er børne- og begyndervenlig, for den sænker farten, når du skal på og af igen, så børn helt ned i treårsalderen kan køre med. Det har givet den tilnavnet ”Den flyvende sofa”. Og så hopper man direkte ud på en skøn, grøn pist, der fortsætter i en lækker blå længere nede. Turen mellem fyrretræerne er herligt bred og næsten to kilometer lang, så den er perfekt til selv de mindste børn, der ikke gide liftkørsel.

Udsigt over heeeele Sverige
Vil du længere ud i området, fortsætter du bare med toplifterne til den øverste top på Lofsdalen, over trægrænserne. Nyd lige den forrygende udsigt over fjelde, vidder og skov og snepudrede hytter, dernede i dalen. Der er, som om man kan se hele Sverige heroppe fra, skønt vi kun er 1.125 meter oppe.

Nu kan du løbe ned af den røde ”Topvägen” over trægrænsen, helt ud til den anden og meget smukke ende af terrænet, eller til venstre og snuppe en af de røde pister og videre til børnenes storfavorit, den skønne natur-funpark med småhop, kvikke slalombaner, pukler og andre naturlige forhindringer på vej ned gennem skoven. Helt uden grimme metaldimser, ramper, havenisser til at køre rundt om og andet kunstigt. Hele turen, deroppe fra toppen, er over tre kilometer. Og så er der ikke engang kø, når du kommer ned igen.

Masser af aktivitet for alle
Lofsdalen er et smukt og vældig familievenligt område med masser af godt skiløb og praktiske faciliteter. Der gør det let at være af sted med både små og store børn. Der er til gengæld ikke meget natklub og tjuhej over stedet, og afterski er mest noget med en drink på hotellet eller ild i pejsen og varm kakao i hytten.

Udover naturligvis ”Børnenes Afterski” på sne-legepladsen med saft, musik og et trindt, mellemblåt pelsdyr, der lyder navnet ”Loffe” til henrykkelse for de allermindste.

Til gengæld kan i roligt tage derop, også selvom i er sultne efter udfordringer: Hop i helikopteren, og bliv sat af på ”bagsiden” af bjerget til masser af fed offpiste, eller book en krabat af en snescooter til race på vidderne, der synes at fortsætte i det uendelige. Måske ud til søen, hvis du er frisk på at slå hul i isen og fange din egen middag!  Spørg efter Cenneth, han tager sig af scooterne og ved alt om, hvor det er godt og fiske. Og han arrangerer også ture til ”Vaffelhuset”, hvis man er mere hyggegris end vinter-lystfisker.

Bliv ven med et rensdyr
Prøv en tur i rensdyrtrukket kælk. Samerfamilier bringer et par af deres dyr til Lofsdalen, hvor de giver småture.

Fakta om Lofsdalen
  • 9 lifte
  • 25 pister: 4 grønne, 8 blå, 7 røde og 6 sorte. I alt 27 kilometer
  • Længste nedfart 3,4 km.
  • Største faldhøjde 492 meter
  • 70 km langrendsspor
Fra Lofsdalen til
  • Gøteborg: 580 km
  • Helsingborg: 790 km
  • Malmø: 850 km

Ingen kommentarer:

Send en kommentar