søndag den 15. juli 2012

Nyd Gøteborg tæt på

Gøteborg har et væld af seværdigheder og attraktioner for hele familien. Og så ligger den bare et par timers kørsel nord for Helsingborg. Husk kreditkortet, for fristelserne i butikker, varehuse og outlets er mange. Og så luner den lave svenske kronekurs selvfølgelig.

Sveriges næststørste by, Gøteborg ligger såmænd bare et par timers kørsel nord for Helsingborg, og lokker med masser af fristelser for hele familien. Byen strutter af selvtillid, og udfordrer på mange måder storebroderen og hovedstaden Stockholm, om at være den mest trendy by i Sverige. Også i sensommeren og i efteråret er mange af seværdighederne åbne, og vejret viser sig ofte fra sin gode side i denne periode, så du kan bevæge dig rundt på gader og stræder i et behageligt klima.

Nordens største forlystelsespark, Liseberg er uden sammenligning den mest populære attraktion i Gøteborg for de yngste i familien. Parken er åben i weekenderne i september samt de to første weekender i oktober. Samme aldersgruppe vil også nyde et besøg i Universeum, som er det største Science Center i Skandinavien.  Her kommer hjerne for alvor på prøve, på den sjove måde altså. Alle uanset aller kan lære naturvidenskab, teknik og matematik. I Universeum er der også dyr. Du kan bl.a. prøve at træde indenfor i den varme regnskov.

Gi’ den gas i Volvo Museum
Volvo Museum giver mulighed for at udleve din indre drengedrøm, når du bl.a. prøver lastbils-simulatoren.  Tættere på virkeligheden kommer du næppe. I det 6.000 m2 store museum kan du opleve hele Volvos historie, fra den spæde begyndelse til i dag. Et fascinerende univers, som måske umiddelbart mest har appel til mænd og drenge, men bestemt også kan giv det feminine publikum spændende oplevelser.

Sightseeing med bus er den helt rigtige måde at opleve Gøteborg på. Her læner du dig behageligt tilbage i sæderne og lader indtrykkene passere i en lind strøm. Disse busser passerer nogle af byens store hovedstrøg, bl.a. Avenuen med alle sine forretninger og stormagasiner. Hop af og nyd det store udvalg af tøj, sko, tasker og andre lære ting til priser, som for os danskere er rare lave, takket være den lavere kurs på svenske kroner.

Charmerende Haga
En spadseretur i den charmerende bydel Haga i Gøteborg vil med garanti også være et hit. Her vandrer du stille og roligt på de brostensbelagte stræder, og sætter pris på de skønne gamle træhuse. Kigger måske indenfor i en af de mange små niche-butikker med spændende og originale varer. Når shoppe-genet er luftet, og der er brug for en café latte og måske et stykke kage til, så venter nogle af de mange caféer i Haga.

Spar penge på kvalitet i Freeport Outlet
I den sydlige udkant af Gøteborg ligger Freeport Outlet. He kan du shoppe igennem i op mod 40 butikker. Og du kan spare op til 70 procent på velkendte varemærker indenfor bl.a. tøj og glas. Læg hertil den fordelagtige lavere kurs på svenske kroner.

Freeport ligger tæt på motorvejen, og parkeringsforholdene er ideelle. Komplekset er nyt og moderne. Hele tre restauranter findes her, så når sulten melder sig, er der altid råd for det. Børnene kan måske begynde at kede sig lidt, når forældrene shopper igennem. Så er der heldigvis et mere spændende alternativ for dem i Junglerummet. Her kan børnene muntre sig i den gigantiske legeborg med spændende tunneler, labyrinter, rutsjebaner og flere andre ting.

Læs mere om Freeport Outlet herunder åbningstider på www.freeport.se

Ingen kommentarer:

Send en kommentar