torsdag den 12. juli 2012

Eksotiske Tropikariet i Helsingborg

Tropikariet i Helsingborg er et tropisk paradis for alle dyreelskere. Og det er i sandhed en både charmerende, hyggelig og opfindsomt konstrueret trope-zoo, som er anlagt i fire etager på en gammel fabrik, hvor hallerne har fået en stor ansigtsløftning, inden udstillingerne blev opdelt i de geografiske områder Asien, Afrika, Sydamerika, Madagaskar og Koralrevet.

I de 700 kvadratmeter i Tropikariet er der således opbygget både en sydamerikansk og en sydøstasiatisk minijungle samt et stykke naturmiljø fra Madagaskar – og det er muligt at møde både hajer, skildpadder, krybdyr, aber og masser af andre tropiske dyr i deres rette omgivelser.

Så er du til slanger, firben, edderkopper, kakerlakker, leguaner, øgler, skorpioner, kamæleoner, små krokodiller, så findes de altså midt i Helsingborg.

Nogle dyr uden for bur
De fleste dyr er bag glas, men flere andre dyr kan bevæge sig mere frit rundt blandt gæsterne, således at det er muligt at vandre blandt flyvende tukaner, nysgerrige dværgsilkeaber og springende lemurer – en slags halvaber.

Så brug alle sanser og få en dejlig eksotisk og anderledes dyreoplevelse i den asiatiske afdeling, hvor den kinesiske nattergal synger så smukt blandt karper, skildpadder, pytoner og kobraer, oplev en flodbred i Congo og dværgkrokodiller på allernærmeste hold i Afrika-afdelingen, tag på abe- og flagemus-safari i Sydamerika eller et små et smut omkring Madagaskar og hils på lemurerne, gekkoerne, kamæleonerne, kæmpetusindbenene og alle de andre indbyggere.

Hajrevet
Den største satsning i Tropikariet er hajrevet – et bassin med hajer, sydamerikanske pigrokker og et væld af tropiske koralfisk, bygget som et sunket skib.

Den fascinerende attraktion Tropikariet, blot 20 kilometer fra Danmark, råder desuden over en såkaldt kundskabsafdeling, hvor det er muligt at få mere at vide om de mange forskellige dyr. Her er det bl.a. muligt at studere fossiler og slangeskind, at mærke på et krokodillekranium og kigge i mikroskop.

Tropikariet råder også over en lille hyggelig café.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar