lørdag den 13. august 2011

8 tips til sauna, spa og wellness i Sverige

Sverige har stolte traditioner for sauna- og spa dyrkning, og i dag finder du nogle af de bedste spa lige ovre på den anden side af Øresund. Her er otte af slagsen, der på hver deres måde får dig i den syvende himmel.

1. Det klassiske: Ystad Saltsjöbad
Stedet åbnede som badehotel i 1897. I dag er Ystad Saltsjöbad konference- og spahotel med alt, hvad dertil hører af behandlinger, saunaer, spa- og fitnessaktiviteter.

2. Det maleriske: Toreskov Hotell
I et natur-reservat på Bjäre-halvøen ligger det maleriske hotel, der tilbyder lækkerier for krop og sjæl. Blandt andet ”relax-afdeling” med havudsigt, pool med 38 grader varmt vand og farve- og lysterapi.

3. Det velsmagende: Hotel Tylösand
Udover diverse spa-oplevelser finder du fire lækre restauranter på hotellet. Blandt andet Restaurant Tylöhus, som har fået flere udmærkelser, og du kan forvente absolut velvære til maven.

4. Det østen-inspirerede: Varbergs Stadshotell & Asia Spa
Denne spa forener Østen og Vesten på harmonisk vis. Her finder du blandt andet pool med 30 oliemassage-stationer, flere sauna samt mulighed for at dyrke yoga, qi gong og meditation.

5. Det holistiske: Varbergs Kurort
Bevægelse, næring, hvile og berøring er hjørnestenene i Varbergs Kurorts spa-filosofi. Og stedet sørger me sine aktiviteter for, at du får plejet alle fire dimensioner af livet.

6. Det prisvindende: Spa og Golf på Sankt Jörgen Park Resort
I 2009 blev stedet kåret til årets spa i Sverige, og det rummer da også alt, hvad et spa-hjerte kan begære. Derudover har stedet sin egen 18-hullers golfbane.

7. Det udendørs: Bokenäs Resor
Udenfor finder du en 300 kvadratmeter stor terrasse samt stedets jacuzzi, hvor afslapning kombineres med frisk luft og udsigt. Indenfor finder du alt fra wellness-pool til træningscenter med udsigt.

8. Det ved klipperne: Sjögården Spa
Sjögården Spa ligger helt ude ved klipperne på vestkystens sidste ø. Her kan du hoppe i små hyggelige pools, aromatiske bade og ellers bare nyde dagen ved klipperne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar