søndag den 23. oktober 2011

Skiferie i Sverige 2012?

Den svenske vinter er lang og mangfoldig, så hvornår på sæsonen finder du det, der passer dig og din familie bedst? Her er en lille guide til sæsonen, hvornår du bør lægge din skiferie i Sverige i 2012!

Efteråret er sat ind. Der er længe til næste ferie. En ting ved du dog med sikkerhed: Du vil gerne på skiferie i Sverige i år. Enten sammen med familien eller med en gruppe gode venner.

Vinteren er fuld af muligheder. Sverige rummer mange fantastiske skisportssteder, der alle udmærker sig på forskellig vis. Det samme gør sig gældende for sæsonen.

Men hvornår skal i tage af sted?
Det er ikke ligegyldigt, hvilken måned i vælger til årets skirejse. Vejret, temperaturen, dagens længde, snekvalitet og priser varierer fra måned til måned, og valget bør afhænge af, hvilket type skiferie i ønsker i år.

Vil i have lange dage til krævende skiløb? Eller skal der være tid til kakao og hygge i hytten om eftermiddagen? Går du efter optimale forhold til offpiste og snowboard?

Skal skiferien passe med børnenes vinterferie, eller drømmer i om at stå på ski i det begyndende, lune forårsvejr?

Find ud af, hvad der er vigtigst for jer netop i år, og bestil så skiferien efter det.

Miniguide til sæsonen
Billigt i december: Hvis i vælger at tage på skiferie i december, er dagene korte, til gengæld er det billigt at stå på ski før jul. En hytte eller lejelighed til 4 personer koster mellem 1.000 og 3.000 kroner en uge i december, mens det samme kan koste 7.000 til 16.000 kroner i uge 7.

Ægte hvid jul: Tager i på skiferie i julen, får i med garanti en ægte hvid jul på skidestinationen med masser af familiehygge i hytten og i bakkerne.
Puddersne i januar: I januar er priserne lave – og der er faldet masser af lækker puddersne til at køre offpiste i.

Skolefri i februar: Skiferie i februar er populært, fordi børnene har vinterferie fra skolen. Nogle vælger at lægge deres skiferie uden for skolernes ferie i uge 7, fordi den er blandt de dyreste.

Lange skidage i marts: Vælger du marts som rejsemåned, kan du glæde dig over længere dage og dermed mere skiløb på pisterne i løber af en dag.

Varme og events i april: Vælge du at lægge skiferien sidst på sæsonen, f.eks. i april, er der ofte varmere i vejret, og der vil som regel være flere dage med høj sol, hvor i kan sidde ude og nyde solen i pauserne – og sidst men ikke mindst er dagen længere, og der er mere tid til skiløb. Desuden er april højsæson for internationale skikonkurrencer, opvisninger, shows og afterskiing med livebands.

Snekvalitet og dagens længde afhænger naturligvis også af, hvor i Sverige du vælger at holde din skiferie. Er du stadigt i tvivl om, hvor de skal afholde din skiferie i Sverige i 2012, kan du her læse lidt, om nogle af de mange spændende skisportssteder i Sverige:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar