tirsdag den 1. marts 2011

Gesundaberget – Skiskole for de øvede

Få en flottere carvingstil, eller lær teknikken bag storslalom. På Gesundaberget kan øvede skiløbere komme på avancerede ”ski-clinics”, der blandt andet benytter sig af videoteknik i undervisningen.

Gesundaberget er guf for garvet skiløbere med mod på at lære mere og entusiaster, der også går op i udstyret. Det forholdsvis lille skisportssted har godt kun 14 pister, men de fleste er lange og krævende. Så krævende, at det er her, det alpine landshold ofte træner i Sverige, ligesom det også er her, alle de største svenske ungdomstalenter i styrtløb, slalom og storslalom bliver samlet til fælles træning.

Når du besøger Gesunda, vil det vrimle med unge storslalomtalenter, der i farverige – de fleste nærmest selvlysende – dragter suser ned igennem en storslalombane i rasende høj fart, mens der bliver taget tid. Nogle af dem er ikke mere end 10 år, og som dansk – skientusiast kan du ikke undgå at blive imponeret over, hvordan de frygtløst kaster sig ned igennem banen, flyver ind over målstregen og bremser, så sneen sprøjter om ørerne på dem.

Porttræning og fartdragter
Som almindelig gæst i Gesunda kan du også få lov til at prøve kræfter med storslalom og få et indblik i, hvad der skal til, hvis du drømmer om at blive lige så god som ham den 11-årige i den turkisblå dragt, der lige er ræset forbi.

Et af Gesundabergets mest interessante tiltag er nemlig deres avanceret versioner af skiskolekonceptet: Ski-clinics. ”Carving Clinic” og ”Racing Clinic” er helt unikke undervisningstilbud til øvede skiløbere på mindst 15 år, som ønsker at forbedre deres færdigheder på skiene.

Vælger du ”Racing Clinic”, træner du på en storslalombane som den, børnene i de farverige dragter kører rundt på. På ”Carving Clinic” er fokus at få afpudset din carving-stil, så du får den helt rette kropsholdning i skiløbet, samtidigt med at du træner sving og teknik på skiene.

Skilærerne er topprofessionelle og har enten selv erfaring som konkurrenceløbere eller er tidligere trænere på allerhøjeste niveau.

Gå ikke ned på udstyret
Med i prisen på de to ski-clinics hører skileje, og udstyret er hver sæson de nyeste. En helt anden verden end det, du kan leje på de fleste andre skisportssteder. Når du glider væk fra skiudlejningen, sidder støvlerne som støbt til foden, og carvingskiene nærmest svæver hen over sneen. Så kan du ikke ønske dig mere.

Undervisning på video rykker skiløbet
Når du er blevet ”tæsket” godt og grundigt igennem af de dygtige instruktører og har fået rettet de værste fejl i skiløbet, kan du køre, imens du bliver optaget på video.

Bagefter går i ind og ser optagelserne af alle deltagere igennem, imens instruktøren kommer med gode råd.
Det er sjovt og enormt lærerigt at se sig selv på video, og den del af undervisningen skaber en bevidsthed om ens styrker og svagheder på ski. En bevidsthed, som du ikke kan få af bare at øve dig på pisterne i mange år.

PS. Når en dag med intensiv undervisning er overstået, så må du ikke snyde dig selv for de fantastiske pizzaer, du får ved Gesunda.

Fakta om Gesundaberget
  • 5 lifte
  • 12 pister: 3 grønne, 2 blå, 5 røde og 2 sorte.
  • Længste nedfart 1,8 km.
  • Største faldhøjde 270 meter
  • 34 km langrendsspor
Fra Gesundaberget til
  • Gøteborg: 480 km
  • Helsingborg: 650 km
  • Malmø: 800 km

Ingen kommentarer:

Send en kommentar