mandag den 27. december 2010

Branäs er bare bedst til børn

Der er mange bud på, hvordan familien får en vellykket skiferie. I Branäs har de vidst det længe. Stedet er for fjerde år i træk udnævnt til den bedste vinterferiedestination for børnefamilier i Sverige.

Blikket rettet mod børnene
Svenske skidestinationer er bedst i verden, når det gælder børnevenlige områder. Og bedst af alle er Branäs.
I hvert fald, hvis man skal tro de knap 100.000 feriegæster, som fire år i streg har stemt Branäs ind som vinder af Stora Barnsemesterpriset på det svenske website Barnsemester.se.

Hemmeligheden bag prisen er man i Branäs har blikket og fokus rettet alene mod børn og unge. Hvis børnene har det godt, får forældrene automatisk en god ferie. Og Branäs har i sandhed rettet blikket mod børnene og børnefamiliernes behov under en skiferie.

Her er mange lette bakker, men også udfordringer til far og mor fra toppen af det alpine anlæg, mens ungerne er i skiskole. Der er grillpladser rundt omkring i området, og er der noget, børnene synes er hyggeligt, er det at grille i sneen. Skiskolen er super til de yngste, og børn helt ned til tre år kan komme i skiskole, og i Branäs tilbyder man også pasning af børnene, hvis forældrene ønsker nogle timer alene på ski.

På besøg i Björnbuselandet
Børneområdet er et sandt eldorado af legeredskaber, små figurer, der kan køres slalom imellem, og når børnene bliver lidt større, er en tur i Björnbuselandet et stensikkert hit. Den hyggelige Björnbusen og hans kone, Björnbusan, er børnenes bedste venner i Branäs, og ved deres hus er der masser af aktiviteter for børnene.

For de større børn er der selvfølgelig også aktiviteter i Branäs. Funparken i Branäs hedder Dog Park og ar Big Air Bag – en gigantisk luftpude, som man kan lande i, når man træner hop – og masser af hop og rails, og skiskolen tilbyder selvfølgelig undervisning i disse halsbrækkende stunts. Derudover er der en mindre park, Happy Park, med udfordringer for de knap så vovede.

Og så satser man også stort på skicross i Branäs, og man har flere gange huset World Cup’en i denne vanvittige disciplin, hvor fire skiløbere kæmper om at komme først ned igennem banen med vilde sving og store hop. Så dramatisk behøver det dog ikke at være, og i Branäs er der skicrossbaner, hvor hele familien kan være med.


Fakta om Branäs
  • 13 lifte
  • 23 pister: 6 grønne, 11 blå, 5 røde og 1 sorte. I alt 17 kilometer
  • Længste nedfart 2,4 km.
  • Største faldhøjde 415 meter
  • 25,5 km langrendsspor
Fra Branäs til
  • Gøteborg: 400 km
  • Helsingborg: 470 km
  • Malmø 670 km

Ingen kommentarer:

Send en kommentar