tirsdag den 21. december 2010

Ulricehamn har det hele

Med en beliggenhed tæt på Gøteborg og et varieret udbud af skiløb og underholdning er Ulricehamn et populært valg til skiferien.

Ulricehamn er en af de populære skibyer i Sydsverige. Med en beliggenhed kun 100 kilometer fra Gøteborg og 230 kilometer fra Helsingborg er byen let at komme til for skientusiaster.

På plussiden hører også, at Ulricehamn har en charmerende bykerne og et varieret udbud af butikker, spisesteder og fornøjelser.

Ud over vintersport er der aktiviteter som svømmehal, skøjtehal, bowlinghal, restauranter, afterski på Hotell Bogesund, koldtvands-badehus og ikke langt fra Ulricehamn ligger shoppingbyen Gällstad, hvor der er mulighed for at gøre designerfund til gode priser.

Høj kvalitet
Trods sin lille størrelse er Ulricehamns Skicenter gennem årene vokset til et alpinanlæg af høj kvalitet, som til stadighed tilpasses gæsternes krav. Det er fornyeligt blevet certificeret af det internationale skiforbund (FIS). Det vil sige, at anlægget opfylder de krav til bane og sikkerhed, som stilles for at afholde nationale og internationale slalomkonkurrencer med FIS-status.

Rekordlang sæson
Anlægget har i dag syv lifte og syv nedfarter med varieret skiløb og naturligvis også en snowboardpark.

Skicentret har fået en nybørnebakke med tilhørende lift i forbindelse med det øvrige børneområde. Den nye bakke har fladere og jævnere hældning og udgør et glimrende supplement til de eksisterende børnebakker.

Ulricehamns Skicenter råder over et moderne og effektivt snesystem, og flere nye snekanoner skal sikre Ulricehamns en lang skisæson. Sidste sæson slog Ulricehamn sin egen rekord og havde åbent fra den 22. december 2009 til den 2. april 2010.

Ud over de alpine muligheder byder Ulricehamn på det topmoderne langrendsanlæg Lassalyckan, hvor der også er snegaranti.

Skiglæde for alle
Restauranten er for nylig blevet udbygget, og interiøret er frisket op.

Som sædvanlig bliver der afholdt ”skifestival” i denne sæson – et populært arrangement, som foregår over fire weekender. Alle konkurrerer mod alle på munter vis. Der køres parallelslalom, speedski, skicross m.m. Alle kan være med, der kræves ingen særlige færdigheder. Mottoet er kort og godt ”skiglæde for alle!”


Fakta om Ulricehamn
  • 7 lifte
  • 7 pister: 2 grønne, 2 blå og 3 røde
  • Længste nedfart 850 meter
  • Største faldhøjde 134 meter
  • 210 km langrendsspor
Fra Ulricehamn til
  • Gøteborg: 100 km
  • Helsingborg: 200 km
  • Malmø 260 km

Ingen kommentarer:

Send en kommentar