søndag den 11. marts 2012

10 gode grunde til at besøge Stockholm

1. De kongelige slotte. Til te hos dronningen
Nu tror du ikke lige dronningen byder på te? De mange kongelige slotte, som både ligger i og omkring Stockholm er hver især arkitektoniske perler og en sand fryd for øjet.

2. Gamla Stan. Den charmerende bydel syder af nyt liv!
Gamla Stan er den oprindelige bykerne. Nu er det meget velbevarede område med små stræder og gyder, fyldt med små unikke butikker og spisesteder.

3. Vasa Museum. 95% originalt træskib!
Skibet Vasa nåede aldrig længere end til bunden i Stockholm havn. Det gamle smukke træskib stod på bunden i 333 år før det blev genskabt i de originale materialer, og nu vækker det minder om en svunden tid.

4. Globe med SkyView. Udsigten er helt unik.
Globen er verdens største sfæriske bygning, og det gør bygningsværket til noget, som du bare skal opleve når du er i Stockholm. Tag turen hele vejen op til toppen med en glasgondol.

5. Se byen fra en båd. Sightseeing på vandet.
Stockholm ligger nærmest midt ude i vandet, og det er herfra du får det bedste indtryk af den smukke by. Der er mange ture at vælge imellem blandt andet ”Djurgården rundt” eller ”Under Stockholms broer”.

6. Stadhuset. Imponerende håndværk på højt plan.
I Stadhuset, der er en af de smukkeste bygninger, fremvises det ypperste indenfor svensk håndværk. Her har fantasien fået lov til at slå sig helt fri, og det er det kommet det bedste ud af. Oplev blandt andet den fantastiske gyldne festsal.

7. Legetøjsmuseum. For børn og alle andre barnlige sjæle!
Det hyggelige museum ligger ved siden af Sporvognsmuseet, og her er der legetøj i tusindvis. Alt fra dukker og dukkehuse til biler, både og modeller. Der er også daglige teaterforestillinger for børn. Nyd et par sjove timer her.

8. Ø hop i Skærgården. Pak madpakken og tag med ud i det blå!
I Stockholm er små færger en del af den kollektive trafik, og samtidigt er de den bedste måde at komme på til de 30.000 små øer. Du kan ikke nå dem alle, så tag det roligt og nyd det helt unikke landskab.

9. Skansen. Så sødt som i gamle dage.
Skansen er verdens ældste frilandsmuseum. Det blev grundlagt allerede i 1891. Grundtanken bag Skansen er et ønske om et museum i bevægelse, hvor gamle håndværk stadigt bruges. Samtidig er her også dyr, de som en del af livet i de gamle bondesamfund, og de der lever i skoven og til fjelds.

10. I Salanders fodspor. Pas på ryggen og nyd gåturen.
Er du en af de mange, der har nydt Stig Larssons fantastiske romaner om Lisbeth Salander og Mikael Blomquist, så har du i Stockholm mulighed for at gå en tur i de områder, der danner ramme om bøgernes fortælling – forhåbentlig uden for megen dramatik.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar