lørdag den 17. november 2012

Isaberg et familievenligt sted at stå på ski

”De Københavnske Alper” i det sydlige Sverige er stedet, hvor mange danskere lærer at stå på ski. Alt er nu klar i Isaberg til en invasion af 70.000 danske skiløbere i vinter.

Det svenske skilandshold træner ofte i Isaberg, før det skal deltage i store konkurrencer andre steder i verden. Og omkring 70.000 danskere besøger også Isaberg hver vinter for at glide ned af pisterne på alpine ski.

En stor del af dem deltager på svenske skiskoler for at blive fortrolige med denne form for skiløb, inden deres senere alpine skiferier. Andre kommer for at holde formen og teknikken ved lige før ferien i Østrigs, Frankrigs og Italiens alpeområder eller på pisterne i de ligeledes stejlere fjelde i Norge og Nordsverige.

Isaberg er nemlig suverænt det bedste alpine skisportssted i det sydlige Sverige. Og mindst 22 skilærer, der alle forstår dansk, venter allerede på invasionen fra Danmark. ”Danskernes Bjerg” eller ”De Københavnske Alper” kalder mange Isaberg., hvor så mange danskere har fået deres første skioplevelser.

Der er 185 kilometers kørsel fra færgen i Helsingborg, ingen afstand for dem som ønsker sig en perfekt dag på ski.

Til en lang weekend, eller måske en hel uge på ski, er Isaberg velegnet, ikke mindst fordi her både er en hel hytteby med de typiske røde svenske træhuse til udlejning tilknyttet de ofte lifter op til pisterne med forskellige sværhedsgrader: to grønne børnepister tæt ve varmestuen og service-centret med toiletter, en let blå, fire middelsvære røde og en for begyndere forholdsvis vanskelig sort.

Lifterne, hvoraf den ene e en sekspersoners ekspres-stolelift, har en samlet kapacitet på 10.000 passagerer i timen til at betjene de i alt seks kilometer præparerede nedfarter, hvor den største faldhøjde er 150 meter. Længste tur ned fra toppen er på en kilometer. Hele området de finder sig mellem 130 og 210 meter over havet og betjenes på alle pister af snekanoner, ligesom der er kunstig belysning på alle pister til dage med skiløb om aftenen.

Isaberg er rimeligt snesikkert pga. en slags fastlands mikroklima, som betyder, at temperaturen i sæsonen normalt er lave nok til, at snekanonerne kan bombardere pisterne med kunstig sne nætterne igennem, så der næsten altid er frisk sne under skiene fra morgenstunden.

Vinterdæk påkrævet
Liftsystemerne er åbne fra kl. 9-16 på alle hverdage, og til kl. 17 lørdage og søndage. Og der er åbent for aftenski i kunstigt lys torsdage og fredage fra kl. 17:30 til 21:30, og fredage fra uge 10.

Området har cafeer, restauranter, flere grillpladser til frit brug, samt varmestue, hvor I kan spise den medbragte mad.

Der er desuden et helt afsnit kun for snowboards og kælkebakker til de mindste børn, samt 18 km. præparerede langrendsløjper, altså når naturens egen sne ligger i rigelige mængder på mindst 25-30 cm. Desuden er der 10 km . langrendsspor ved Hestra 3 km. borte, hvor der heller ikke tilføres kanonsne. Og ud over skiløb er der mulighed for skøjteløb og vinterfiskeri på den store sø. Fiskekort kan indløses i hyttebyens reception.

Du kan bestille liftkort og leje udstyr hjemmefra, så du ikke skal bruge tid på det, når du kommer frem.

Så det er bare med at bestille indkvarteringen og pakke bilen, og så endelig at huske, at det er påbudt at køre med vinterdæk på bilerne i Sverige på den årstid.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar