lørdag den 10. november 2012

Oplev julemarked i Liseberg med millioner af lys

Nordens største forlystelsespark i Gøteborg ligger kun et par timers kørsel nordpå fra færgelejet i Helsingborg, og byder på overdådig julestemning i hele julemåneden.

Danskerne har for længst taget Liseberg til sig. Ikke underligt, for Nordens største forlystelsespark har så uendeligt meget at byde på, især i forhold til det yngre publikum, men bestemt også for forældrene og alle andre voksne Og så ligger Liseberg i Gøreborgs sydlige udkant, kun et par timers behagelig kørsel fra Helsingborg.

Liseberg er afgjort et besøg værd. Julen er et fabelagtigt tidspunkt at se forlystelsesparken på. Her er der ægte, intim julehygge med et utal af lys, som indrammer herlighederne på en helt vidunderlig måde. Gå en tur rundt i de hyggelige små stræder, og så gælde den gamle visdom om at klæde sig tilpas på med lunt tøj. Slå også et slag indenfor i en af de mange atmosfærefyldte attraktioner og beværtninger. Her kan du så købe dig et glas rigtigt svensk julegløgg.

En sikker succes
I år er det 13 år siden, Liseberg besluttede at holde parken åben i julen. Julemarkedet blev med ét dømt til succes. Hvert år besøger hen ved en halv million gæster Liseberg i løbet af november og december, og siden starten, har ikke færre end fem millioner forventningsfulde gæster taget del i Lisebergs julemarked. Antallet af gæster indtil nu, er faktisk lig med antallet af julelys, som parken er spækket med på træer, husgavle og stier. Ganske enkelt overalt kan du nyde synet af funklende, gyldne og smukke lys.

Året julemarked i Liseberg byder på flere end 80 forskellige boder og butikker, hvor alt fra pebernødder og marcipan til hatte og håndblæst glas er til salg.

Her er nogle bud på, hvad i kan opleve i Liseberg:

Isbanen
Liseberg-kaninerne optræde med sit eget isshow, som i 2009 blev belønnet med branchens fineste pris – The Brass Ring Award. Imellem forestillingerne kan publikum selv indtage banen.

Designtornet
På design- og kunsthåndværksmarkedet i Liseberg Tårnets foyer finder I kunsthåndværk fra velkendte designerfirmaer og mindre kunsthåndværkere.

LisebergsTornet AtmosFear
LisebergTornet AtmosFear
LisebergTornet AtmosFear
Det 125 meter høje julegrantræ er blevet et symbol på hele julebyen Gøteborg. Alene stjernen på toppen måler 6 meter i diameter, vejer et halvt ton, og er blevet fløjet på plads af en helikopter.

Isskulpturen
Flere forskellige is-kunstnere viser stolt deres lidenskab: Isskulpturer, hvis udgangspunkt er gigantiske isblokke, men som nemt kan have slanket sig gevaldigt, når is-kuntnerne er færdige med at udforme deres kunstværk med hjælp af motorsave, issave, økse osv.

Isbaren
Hele 37 tons is fra Torne Älv er gået til at indrette Lisebergs egen isbar. Temperaturen herinde ligger altid på minus fem grader, derfor iklædes gæsterne festlige thermo-dragter, så de aldrig fryser.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar