lørdag den 24. november 2012

Vallåsen er det perfekte sted for begyndere på alpine ski

Her er gode skiskoler og rigeligt med udfordringer til begyndere, ligesom de let øvede kan forbedre deres teknik, i Vallåsen før ferien i de mere krævende bjerg, og så kan du fra Sjælland nå meget skilløb på en enkelt dag eller weekend.

Ud over at dagene igen bliver længere fra midten af den næstsidste uge i december, kan du normalt på denne årstid se frem til andet end julelys, der samtidigt begynder at bryde vintermørket. Nemlig den kridhvide sne på Vallåsen pister, som er det nærmeste sted, danskerne kan løbe på alpin ski i Sverige.

Forrige vinter åbnede man for alpint skiløb allerede sidst i november og holdt ud til slutningen af marts.

Men Vallåsen er et fremragende område for begyndere, der vil lære at stå på alpin ski og snowboards. Langt de fleste børn vil synes dagene her i sneen er vidunderlige.

Planlæg turen godt og få mere tid på ski
Hvad er det så ellers Vallåsen skicenter har at byde på?

Du skal kun køre 68 kilometer fra færgen i Helsingborg, endda det meste af strækningen på en fin motorvej, før du er fremme. Du behøver således ikke stå tidligt op hjemmefra for at få en god lang dag på pisterne. Især ikke hvis du i forvejen over internettet, alt efter behov, har bestilt skiskole, liftkort og leje af udstyr til skiløbet, så du hurtigt efter at have forladt bilen på p-pladsen kan mød på skiskolen eller tage liften op til pisterne.

Har du aldrig før haft alpine ski og tilhørende støvler på fødderne, kan det anbefales at læge ud med et begynderkursus på skiskolen og lære nogle grundlæggende ting på den rigtigt gode begynderbakke.

Hører du til de let øvede, kan du roligt tage stoleliften til toppen og nyde udsigten op gennem landskabet.

Set her fra liften ser det ikke ud, som om de har særlig meget fart på dernede. Mange begyndere vil alligevel lidt senere føle, at det går rasende hurtigt. Derefter vil de forskellig, alt efter temperament og planer for uvikling af deres teknik, enten drøne nedad for hurtigt igen at komme op – og igen løbe ned eller forsøge at lave så mange smukke sving som muligt på nedturen og vise, hvor god kontrol de har over skiene. De opdager nu, at skiløb læres mindst ligeså meget fra fødderne og opad, end fra hjernen og nedad. Ikke mindst børnene lærer det nemt og hurtigt.

145 meter højere over vandet, end hvor du nede i dalen satte dig på ekspres-liften, står du af og tager et par dybe indåndinger af den knitrende kolde morgenluft. Og du er klar til den længste nedtur i ét stræk på mindst 1.260 meter.

5.170 m. præparerede pister venter på dig
I alt er der i hele anlægget to stolelifter, den ene er en ekspreslift, samt tre slæbelifter med en samlet kapacitet på 7.200 skiløbere i timen.

Der er sammenlagt 5.170 meter præparerede pister fordelt som tre grønne meget lette pister, fem blå, som er lidt stejlere, samt en middelsvær rød.

I perioder, hvor der er faldet og bevaret 25-30 centimeter natursne i området, åbnes et 8 km. langrendsspor omkring Vallåsen skicenter. Der er også et særligt afsnit til snowboardere.

Hele systemet, lige fra p-pladser til liftkort, udlejning af udstyr og lifternes kapacitet, er nøje afstemt, så der aldrig bliver trængsel på pisterne og i køen ved lifterne, måske undtagen den første tur op på bakkerne om morgenen, når lifterne åbner kl. 9.

Forrige vinter blev område udvidet med en 200 meter lang børnelift i begynderområdet, samtidigt med at nedfarten fra den hurtigste lift blev forlænget med 600 meter, og der blev tilføjet yderligere 300 meter med kunstigt lys på pisterne til aftenskiløb, alt sammen noget som medvirkede til mindre trængsel på pisterne på de travleste dage og tidspunkter.

Vallåsen er et prægtigt naturområde, som er et besøg værd året rundt, og om vinteren lokkes langt de fleste til skiområdet. Her er også, udover udlejning af ski og andet udstyr, en shop med salg af udstyr, gode toiletforhold, varmestue, hvor I kan spise jeres medbragte mad mm. Her er også to grillpladser, hvor I kan tilberede jeres egne specialiteter. I restauranten serveres der svensk husmandskost, bla. pyt-i-pande med rødbeder, men også pizza, pasta og supper.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar