torsdag den 29. november 2012

Shop amok på Väla Helsingborg

Väla butikscenter uden for Helsingborg er et genialt sted at medbringe børn og unge. Her er både trendy og hyggeligt med masser af tøj og ting, som ikke kan fås magen til herhjemme.

Hvis du kunne slå Italien og Sverige sammen i ét land, så ville det hedde noget i retning af Ital-rige. Et sådan land kunne butikscentret Väla lige uden for Helsingborg meget vel være. Her er nemlig italiensk fancy og svensk hyggeligt på én og samme tid. En rigtig indbydende cocktail faktisk. Og et herligt sted at medbringe sine børn og unge.

Indrettet til børn
De indendørs promenader i den nye del af Väla med blankpolerede stengulve og moderne design fra loft til gulv tager sig ud som i en mondæn indkøbsarkade i Milano. Forskellen er bare, at der i Väla udover modebutikker, skobutikker og caféer også er fyldt med børn og barnevogne og afslappede forældre, som slentrer af sted i behageligt fodtøj og ser ud til at nyde, at der er plads til hele familien, inklusive tvillingebarnevognen. Langs de snoede stenmønstre i gulvene løber ungerne på ”banerne”, mens forældrene kigger vinduer og ikke behøver at holde øje med trafikken. Herinde i arkaderne er der børnesikkert område. Jakker og frakker kan hænges i garderoben, så der er fri bevægelighed.

Nede ved toiletterne er der amme-rum, puslebord og mikroovn til at varme babymaden i og underholdning til de større søskende imens. En forældreluksus som nok kunne få en italiensk mama ti at anlægge et temmelig overrasket og måske endda også misundeligt blik.

Amok i svensk julepynt
Hos BR legetøj er der et rigtig godt udvalg af legetøj, spil og tekniske vidundere til børn, hvis du vil skille dig lidt ud under juletræet. Blandt de helt nye legetøjsbutikker findes Lekia, som i øvrigt også har et stort udvalg af bilstole til børn. Med alle de fordele, som et sikkerhedsorienterede Sverige lægger vægt på. Men du skal ikke tage til Väla med det formål at købe legetøj til børnene, Det er især indenfor tøj, sko og indretning, at udvalget er stærkest. I underetagen hos Bolagret vil familien formodentlig gå en lille smule amok ved synet af afdelingen for julepynt. Det samme gælder mange af de andre indretningsbutikker i centret. Der er noget særligt over svensk julepynt, som distancerer sig fra alt, hvad der er amerikansk, plastik og kunstigt.

Lad børnene vælge plads
Ved det store restaurantområde sidder en skøn blanding af børnefamilier, helt unge grupper som mødes efter skole, mænd i jakkesæt og kvinder som er på venindetræf. Der er ikke så mange af de helt ældre, tænker du, uden helt at vide, hvorfor det mon hænger sådan sammen. Og dog. For butikkerne i Väla er på mange måder indrettet efter trends og alt det nye. Så måske skulle familiens bedsteforældre tage herover, hvis de vil overraske børn og børnebørn med nogle trendy julegaver? Fra farmor til Frida. Sådan!

Maden i det rolige og fredelige restaurantområder byder på meget bredt udbud med ni forskellige gourmet madboder, hvor I kan vælge imellem alt fra sushi til amerikanske steaks. Så selvom mor og far har hver sine lyster, og børnene et til burgere eller kødboller, så kan I alligevel sidde sammen og nyde jeres frokost eller middag. Og så kan I jo passende lade familiens yngste beslutte, hvor familien skal slå sig ned.  Der er mange forskellige stemninger og farver at vælge imellem, alt efter om I vil op på de høje barstole eller ind i en af hyggekrogene.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar