lørdag den 15. december 2012

Idre Fjäll med varierede udbud

Idre Fjäll har mange strenge at spille på for alle gemytter. Idre Fjäll er et perfekt og varieret skisportssted for hele familien. Det ligger ca. 800 km. fra færgekajen i Helsingborg, og skianlægget ligger blot 9 km. fra Idre by.

Der er altid læ på en af Idre Fjäll piste, for hele fjeldet tages i brug til alpint skiløb. Med hele 41 piste og 3 lifte findes der helt sikkert noget, som passer til ethvert gemyt. Fra nybegynder- og børnebakkerne på fjeldets vest- og sydside, til de kulsorte piste på østsiden, og de mange varierende piste på nordsiden, hvor der også findes en 6-stols lift.

I skicentret kan der købes liftkort og lejes ski, og det er også her I finder skiskolen.

Vovehalsene på Idre Fjäll samles på de sorte piste, hvor Chocken, Tävlingsbacken og Cavingsbacken er de mest berygtede.

Babyski og forældreskole
På Idre Fjäll kan selv de allermindste komme på ski, hvis mor og far er friske på at komme på skolebænken, derude i sneen.

Mange forældre er ivrige efter at få deres børn i gang på ski så tidligt som muligt, så de kan komme væk fra begynderbakken og i stedet hoppe på samme lift, ud i området, som familie. Spise frokost oppe i bjergrestauranterne langt væk og nyde dagen på offpiste.

Men at stoppe en tumling på to-tre år ned i et på tunge, stive støvler og låse ham fast i bindingerne på et par ski, går ikke altid godt. Og får barnet først modvilje mod skisporten, kan der gå flere år, før han vil prøve igen. Det skal være sjovt fra allerførste forsøg, hvis børn skal få mod på mere.

Derfor har Idre Fjäll udviklet en lille skiskole for to til tre årige og deres forældre. I grunden er det mest forældrene, der undervises. Instruktørerne forklarer en række grundprincipper, giver gode råd og lærer mor og far, hvordan de laver sjove og motiverende øvelser med børn, så skiløb leges ind.

Snowpark – fra grøn til sort
Ved foden af Idre Fjäll findes en snowpark med fire forskellige sværhedsgrader lige fra grøn til sort. Idre Fjäll er ikke kun e alpinområde, det er også et af de bedste langrendsområder i Sverige. 55 km. præparerede spor med stor variation i sværhedsgrad og omgivelser. Rundt om selve Idre Fjäll findes et 12,5 km. langt belyst langrendsspor.

Idre Fjäll har alt, også for dem, som ikke har ski under fødderne, I den store sportshal kan I fx spille tennis og badminton, lave gymnastik eller bowle. Her findes også en gavebutik, supermarked og sportsbutik samt mange gode spisesteder med lækker mad og god stemning.

Alle ferieboliger i Idre Fjäll har ski in/ out, og det betyder, at I altid kan stå på ski lige til døren.

Der er et imponerende aktivitetsudbud, både udendørs og indendørs. Kanefart, ridning, snescooter, hundeslæde, bobslæde, sportshal, bowling, spillehal, golfsimulator, motionsrum og eventyr-badeland.

Idre Fjäll har mange strenge at spille på. Hvem drømmer ikke om at løbe helt alene gennem fjeldet om morgenen, når pist maskinerne netop har præpareret pisterne?

Fakta om Idre Fjäll
  • 30 lifte
  • 41 pister: 16 grønne, 10 blå, 5 røde og 10 sorte. I alt 29 kilometer
  • Længste nedfart 2,8 km.
  • Største faldhøjde 304 meter
  • 65 km langrendsspor

Fra Idre Fjäll til
  • Gøteborg: 650 km
  • Helsingborg: 860 km
  • Malmø: 920 km


Ingen kommentarer:

Send en kommentar