torsdag den 20. januar 2011

Isaberg – Endagstur eller weekend i Isaberg

Overhalvdelen af dem, som står på ski hver vinter i Isaberg, kommer fra Danmark – og alt er klar til sæsonstarten sidst i december.

Faktisk er flere end halvdelen af de omkring 150.000 besøgende hver vinter i Isaberg danskere, nemlig lidt over 100.000.  Så alle ansatte her forstår dansk. At området om vinteren forvandles til en dansk filial skyldes ikke mindst, at stedet passer lige så perfekt til begyndere i alpint skiløb, som deres hænder i Hestras skihandsker. De verdenskendte Hestra skihandsker er i øvrigt opkaldt efter byen ved Isaberg, som hver vinter får de mange danskere til at køre 185 km fra færgelejet i Helsingborg for at boltre sig på de 10 pister i fire kulører, som markerer sværhedsgraden – sort, rød, blå og grøn.

tirsdag den 18. januar 2011

Åre er stor nok til de små

Åre er nok mest kendt som Nordens svar på alperne, men den skønne bjergby i Jämtland er også helt forrygende for familiens mindste.

Offpiste i puddersne, de stejleste sorte pister, trendy afterski, det sejeste gear og udsøgt gourmet mad. Eller handler det om familiehygge med pølser på grillen lige ved skibakken, gode legepladser, søde skilærere og skønne? I Åre er der muligheder for alle.

mandag den 10. januar 2011

Lofsdalen – Tre stærke topscorere

Skiterrænet Lofsdalen lige midt i Sverige er super charmerende. Og så kan området prale med adskillige rekorder: Her finder du Sveriges tredje største faldhøjde, verdens længste belyste skibakke og måske Europas bedste børnebakke. Og oven i hatten Sveriges allerdejligste rensdyrsavl fra ægte samerfolk.

søndag den 2. januar 2011

Mora – Svenskernes langrendshovedstad

Det alpine skisportssted Gesundabjerget vil efter samme model som de alpine ”clinics” skabe langrends-clinics i nærliggende Mora, der er kendt som målbyen i det legendariske Vasaløb.

Vasaløbets oprindelse ligger næsten 500 år tilbage, da den svenske frihedskæmper Gustav Vasa i Mora forsøgte at samle mændene til kamp mod den danske overmagt. Mændene var dog tvivlende og kunne ikke blive enige, og til sidst drog en skuffet Gustav Vasa på ski mod Norges grænse i vest.